Nuffnang BH

Apr 28, 2010

kenapa sy cukup nerves arini? bukan saya yg mahu di interview tetapi sy hanya handle utk interview (bukan bermakna sy jd panel utk interview tetapi ibarat HR people yg nak pggil org tuh, asked them to fill in form bla3)..aishhh..teruknya..sgt berdebar ok.

bukan sedikit tetapi cukup laju denyutan jantung..dag..dig..dug..kudaku lari ggah berani..ayuh lari owh kuda ku..melalut lagi..kerepek.
di office tiada org..sgt sunyi..mcm2 perkara berlegar2 dlm kepala otak. adus tiada daya.

i miss my family, especially my mom n dad..i do miss them. What to do..i am too far from them and hard to explain how i feel right now. if i hv fwen name superman and can fly i will ask him to send me home whenever i want. i willing to pay how much he charge me.

owh tuhan entry kali ni sgt berkecamuk..mcm2 terlintas di kepala otak. sy cuma mahu buat pengakuan sy sgt susah hati. sbb tu jantung dan hati sy berdegup kencang rasa hatiku x girang..owh Tuhan.


( kekaburan menghantui diriku)


saya tak nak yg lain sy nak perkara yg buat sy susah hati ni cepat2 selesai..semahunya sy tidak tringin utk menangis lagi.

Apr 24, 2010

diluar kawalan

bila ada ms..ada mood jari akan cepat menaip..jemariku berdansa la. idea mcm air hujan turun, xde plak tunjuk tanda2 nak berhenti.
otak semmakin panas..diasak dengan persoalan-persoalan yang aku sendiri takde jawapannya. bila otak panas hati jd panas..kesabaran semakin menipis. bila kesabaran tidak terkawal mulut semakin bermaharajalela mengeluarkan kata2 yg kurang hajar yg bakal menghiris hati org sekeliling.

syaitan bertepuk tangan

bila dua umat bertelagah, syaitan bersorak gembira..dasar makhluk Allah yg dilaknati..Astagfirullah..
kurang hajar..

Apr 16, 2010

- CATNAP :P -


Salam..wink3 (senyum dgn mata yg bersinar2)

 Dengan perasaan berkobar-kobar aku menaip entry ni..smbil pandang kiri kanan takut kalau mickey mouse lalu( haish msk gak nm dia dlm blog aku-exclusive sungguh)..mn x nya..berblog di waktu kerja (jgn ikut ye kwn2 sungguh tdk baik perbuatan ini)..lgpon xtaw pe planning utk airini..waiting to get authorization from HQ kat Beirut tu nak access system..Like waiting the moon fall to riba (in omputih i dono la)


 Wah aku begitu bersemangat nak dtg bekerja dan memulakan hari yg indah di hari jumaat full of blessing nih. Sesungguhnya aku merancang Allah yg mengizinkan..


 Berada di tempat kerja surrounded by Lebanon ni seem like i am at middle east plak..mcm dlm movie pon yer gak..muka mmg la handsome..tough..mata OMG cantiknya terpesona sebentar ok..tp bahasa aduyai..dgr mcm nak terkeluar anak tekak bila dey all berborak..


 Sebolehnya each and every entry yg aku produce aku nak share ilmu dgn pembaca( ade ke org bc?)even xde pon xpela..t aku bc smule seolah-olah mengingatkan aku sendiri la..


 Sekarang aku sering terfikir yg negative2 ajer..aishh teruk betul la..berjanji pd diri tamau rosakkan hati, minda, dan jiwa tp seringkali aku fail nak bending perasaan x elok itu.


 Tahun 2010 tahun utk mngubah diri, status dan kerjaya...harap semua di permudahkan..kenapa ya aku msh di takuk lama..nasibkah?takdirkah?pilihankah? otak berfikir lagi.


 Las few days ade menonton national geographic di TV 1..aku ter memang la suka menonton tp silapnya waktu tayangan adalah dr 7 till 8 malam. Spoiled betul la..rancangan tu bgs utk semua golongan(aku promote nih..tgkla) bnyk ilmu dan bg aku bl tgk rancangan psl binatang ni aku rs hilang semua mslh..Stress aku pd hari tersebut.. setelah panjang berjela aku explained aku just nak share pd sesape yg xtaw tidur2 ayam in English..Actually during my school time cekgu bnyk ajar peribahasa..termasuk la yg ni..tp aku xpenah amik taw/xtaw ape org putih sebut tidur2 ayam.

 If cekgu English tanya aku on that time aku mesti jwb tidur-tidur ayam = chicken2 sleep la kan..yela bebudak kan lurus..direct translation cmtuh la..tp after menonton national geographic baru la aku taw yg tidur-tidur ayam adalah = CATNAP in English..So after this don blame ur English teacher, or humiliate urself dgn ketidak tahuan apa itu CATNAP..

Apr 13, 2010

sesuatu..yg kau panggil kenangan

Sebelum sy menaip perkara2 yg terjadi ke dalam blog, sy mesti akan melawat ke blog2 yg sy rs sungguh menarik n menjadi rujukan ketika ber blog..contohnya sayang, anis zalikha, rosmawar, baizura etc. Tq guys sy suke membaca blog2 kamu..


Td sy telah melakukan perkara yg biasa dilakukan oleh gefren2 kat luar sn....(kena ke explain??? Xpyh la cite). Di pendekkan cerita after melakukan perbuatan tersebut sy merasa sgt frust sbb sy ternampak sesuatu (arghhhh sshnya nak explain..sbb terlalu geram)..

Dari kejadian tersebut sy dpt buat rumusan yg “sesuatu” yg sy nampak itu msh lagi ade kaitan dgn bofren sy itu...Mr Z sy tidak berpuas hati dgn anda. Arghhhhhh

Sy sendiri tidak faham apa yg sy cuba sampaikan..seringkali sy terlalu geram atau marah sy cenderung utk marah dan menjerit..if sy dpt sepak2 “sesuatu” tu dan paksa dia buang semua kenangan dia dgn Mr Z yg pernah wujud suatu ketika dahulu...mst sy tidak perlu marah2..mst duit sy tidak akn habis akibat shopping kerana stress dgn “sesuatu”.

Aishhh sy bole jd gile.

Sy mahu stop pikir psl “sesuatu” dan teruskan kehidupan. Sy akui sy masih bengang dan sy kene buat sesuatu yg blh buat sy gembira...

Apr 5, 2010

makan jeruk pada waktu begini mmg mngundang padah utk keesokkan harinya..dahla esok ade kursus..mati aku if asyik nak ke tandas...tahniah anda mmg mencari nahas. ptotny aku da mmg ptot tido skang nih..tp tah pe dlm otak aku smpi xbley tido atau aku sngaja xnak tido.

aishhh kenapa nih

otak saya sedang mereng memikirkan apa yg berlaku di sekeliling..mahu sj menjerit sekuat hati dan meluahkan apa yg terbuku. tp sy xblh menjerit sekarang. mungkin orang akan baling kasut atau memaki hamun atau lebih teruk menjerit semula ke arah saya...dgn diiringi perkataan kesat.. adus.. kenapa nih..

sy rs bukan sy sahaja mengalami depression sebegini..org2 yg seumur, sebaya, sekawasan dgn sy juga turut merasainya.puas sy bersabar hingga hilang sabar..tapi sy tidak boleh bersabar lagi..sy rs mahu termuntah kerana level stress berada di level tertinggi sekali. OMG.

kitaran kehidupan sy bukanlah tentang kesedihan sahaja. ada juga hal yg gembira tapi tidak lama gembira itu singgah di dlm hidup sy, oleh yg demikian sy selalu ter miss utk bercerita tentang kegembiraan hidup sy ini. hurmm apa mahu jadi ni. sebagai contoh utk perkara yg gembira ialah..sy err..entahlah perkara terakhir yg menggembirakan sy ialah sy sempat dtg kerja pada waktunya..walaupun berkejaran dan terpaksa menolak org dipintu kuar putra utk berjalan lebih laju..

sy kini resah..utk sesuatu yg tidak pasti..